duminică, 11 decembrie 2016

CIORBA DE CIOCANELE

Gospodarul sas nu arunca nimic din porc,si aceasta fiertura specifica zilei  in care se taia porcul--ziua de Ignat la romani,demonstreaza ca porcul ingrasat toata vara nu are bucati nefolositoare.Se ia de la porcul proaspat taiat doua copite,urechile,limba cateva bucati mai putin grase de la cap,500g de sorici si 2 kg de oase.Se curata bine si se oparesc.Oasele se zdrobesc cu un ciocan de bucatarie.Apoi  toate bucatile se pun la fiert.
Separat se toaca 2 cepe,2 morcovi si o telina mare si se pun la fiert.Se fierb vreo 2 ore la foc mic,se scot oasele din zeama si se adauga 100 g de orez.Cand acesta a fiert se adauga o cana de zeama de varza,care sareaza si acreste ciorba.Inainte de a o servi se toaca fin patrunjel si leustean si se presara in ciorba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu