vineri, 26 februarie 2016

CIORBA DE URZICI

Urzicile domina autoritar primavara,alaturi de loboda,stevie si macris.
Va trebuie un litru de bors,o jumatate de kilogram de urzici,o ceapa,doua linguri de orez,o capatana de usturoi.,o lingura de hrean,proaspat ras,leustean si sare.
Spalati bine urzicile,le opariti si le tocati.Ceapa se taie cat mai mic,usturoiul se toaca fin.Puneti la fiert  intr-un litru de apa.Dupa un sfert de ora adaugati orezul.bine spalat.Dupa alt sfert de ora cat s-a fiert orezul,


adaugati borsul,si hreanul.Mai lasati pe foc mic un sfert de ora si,la sfarsit,puneti leusteanul tocat mic.Sarati dupa gust.
Borsul poate fi facut si cu stevie,loboda sau macris dar sa adaugati si morcov de la bun inceput.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu