miercuri, 23 iulie 2014

GEM DE RABARBER

Rubarba, rabarber, revent, pobita este o planta apreciata in Anglia si in tarile germanice. La noi e folosita in Transilvania si in nordul Moldovei la multe preparate culinare--dulceturi,compoturi,prajituri,sosuri.

Gemul de rabarber e o delicatesa.

Iata ingrenientele:

1kg de rabarber,
1kg de zahar,
800ml de apa,
o lamaie,coaja si sucul,
vanilie.

Apa si zaharul se fierb. Se adauga rabarberul taiat bucati vanilia si lamaia.
Se fierb pana se obtine consistenta dorita de gem. Pofta buna!

Un comentariu:

  1. Of, of, of... că am apucat doar o dată să cumpăr rabarbăr în Kaufland, am făcut gemul, a ieşit absolut delicios... dar apoi n-am mai găsit să fac altul. Aici la noi nu se prea ştie de planta asta extraordinară!

    RăspundețiȘtergere