miercuri, 21 mai 2014

Prajitura cu rabarbar

Iata ca e din nou vremea rabarbarului,adus de sasi la venirea lor in Siebenburger.Folosit in multe feluri e

peferat si azi de ardeleni.Compotul e delicios dar si prajitura a carei reteta v-o dau azi e erste klasse...
Aveti nevoie de--4 oua,2 canite de zahar,1canita de lapte,1canita de ulei ,4canite de faina.
Ouale se separa,galbenusurile se freaca cu zaharul si se adauga cate putin ulei ,amestecand ca la maioneza.Se dizolva in lapte un praf de copt si se adauga in compozitie.In final punem si faina si se obtine un aluat pe care-l punem in tava tapetata cu ulei si faina .Sa nu uitan rabarbaruj care ,taiat cubulete ,il asezam peste aluat.Tinem prajitura la cuptor pana incepe sa se rumeneasca,apoi adaugam albusurile batute spuma in care adaugam si100g de zahar.Mai lasam in cuptor pana se rumeneste putin si albusul s i
obtineti o prajitura delicioasa.Nu-mi ramane decat sa va urez --POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu