luni, 2 decembrie 2013

TURTA DULCE

Turta dulce nu trebuie sa lipseasca  din casele noastre de sarbatori.Am imprumutat de la sasi acest obicei .si ducem traditia mai departe.Iata o reteta folosita de sasii din Bazna.
INGREDIENTE
-un pahar de zahar pudra
-un pahar de miere
-un pahar de smantana
-un pahar de untura
-250 g de nuca
-3-4 pahare de faina
-o lingurita de bicarbonat
-o lingurita de scortisoara
-o lingurita de cuisoare pisate
-otet
MOD DE PREPARARE
Se bate cu telul zaharul cu mierea,se adauga smantana,untura,galbenusurile,bicarbonatul stins in otet si aromele.Adaugam apoi faina,nucile si albusurile batute spuma.Aluatul se framanta pana se desprinde de vas si se pune in tava unsa.Foaia se unge cu un albus batut spuma si amestecat cu miere.Se coace 40-45 de minute.Se taie cand se raceste in diferite forme.




Un comentariu: