vineri, 3 august 2012
Buninetii-intalnire de lucru
Buninetii sunt mereu prezenti la evenimente.Si cum sa lipseasca la culesul cireselor? E prilej de povesti si voie buna!
vineri, 29 iunie 2012
joi, 24 mai 2012
A inceput sezonul cireselor la Bazna
La casa saseasca Baronul din Bazna ne pregatim sa gustam primele cirese.In doua saptamani sunt numai bune de savurat.Va fi o adevarata sarbatoare!
miercuri, 23 mai 2012
Compot de rabarbar
Rabarbura este o planta a sasilor adusa de ei in Siebenburger.Din tulpina ei se prepara prajituri ,dulceata si compot.La casa saseasca BARONUL din Bazna e la mare cautare .Compotul e un deliciu.Vreti sa-l incercati si voi-- iata reteta! Aveti nevoie de 10-15 bucati de rabarbura,800 ml apa,3-4 linguri de zahar,menta uscata si o vanilie.Curatati tijele de rabarbura ,taiati-le in bucati si le puneti sa fiarba adaugand si zaharul si vanilia.Se fierb 2-3 minute.Dupa ce compotul s-a racit se pune in pahare si se presara menta uscata deasupra,
VINE IEPURASUL
Zi de sarbatoare la Casa saseasca Baronul din Bazna.Este vinerea mare si aici s-au strans multi copii care invata sa vopseasca oua.Sunt preocupati , vor sa vada care va realiza cel mai frumos ou iar pezenta oaspetilor de la NOVA TV le da multe emotii. Au primit si cadouri de la iepuras asa ca fericirea li se citeste pe fata.
vineri, 30 martie 2012
Sarbatorile Pascale
Cum mult asteptatele sarbatori se apropie, vreau sa va dau o reteta de lichior de oua, mult apreciata de toti.Se prepara cu cateva saptamani inainte de Pasti asa ca sa trecem la treaba!
Aveti nevoie de--300 g de zahar,5 galbenusuri,500 ml de lapte fiert,rece,250 ml spirt,2vanilii,200 ml rom
Se freaca zaharul cu galbenusele si se adauga treptat laptele.La sfarsit se adauga spirtul,romul si vaniliile.
Casa saseasca din Bazna va doreste SARBATORI FERICITE !
Se prepara cu cateva saptamani inainte de Pasti.Sa trecem la treaba!
Aveti nevoie de--300 g de zahar,5 galbenusuri,500 ml de lapte fiert,rece,250 ml spirt,2vanilii,200 ml rom
Se freaca zaharul cu galbenusele si se adauga treptat laptele.La sfarsit se adauga spirtul,romul si vaniliile.
Casa saseasca din Bazna va doreste SARBATORI FERICITE !
Se prepara cu cateva saptamani inainte de Pasti.Sa trecem la treaba!
joi, 15 martie 2012
Ma mandresc cu ea, mi-a fost eleva
N-a vizitat inca micul muzeu din Bazna dar sper sa o faca in curand. In calitate de blogger,mereu prezent la evenimentele urbei noastre, am imbratisat-o cu drag pe Gabi Calbureanu careia i-am fost profesoara si diriginta in liceu. Am fost impresionata de realizarile ei si am descoperit o pasiune pe care nu i-o cunosteam--escaladarile montane. A facut parte din echipa care a ajuns la varful Aconcagua din Argentina.
Bravo Gabi ,bravo mediesenilor!
Bravo Gabi ,bravo mediesenilor!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)